Γιορτή Έναρξης! Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…

7

Άλλη μια συναρπαστική εμπειρία συμμετοχής διάδρασης και στήριξης της φιλαναγνωσίας, της έκφρασης και της δημιουργικότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη 26/06/2024 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής για άλλη μια χρονιά η  Γιορτή Έναρξης της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024, που πραγματοποιήθηκε σε 2 ομάδες ηλικιών 4-7 και 8-14 ετών, υπό την καθοδήγηση και φροντίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, με τίτλο «Από τη Γη ως τον Ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…».

Με όχημα τη φαντασία και την έκφραση  περιπλανηθήκαμε στους ανεξάντλητους δρόμους της γνώσης και αναρωτηθήκαμε που βρίσκεται η γνώση και πώς την κατακτούμε! Την αναζητήσαμε στους διαδρόμους της βιβλιοθήκης μας και στα ράφια της και αφότου την συγκεντρώσαμε την αποτυπώσαμε στο χαρτί, της δώσαμε χρώμα και μορφή και την κατακτήσαμε!

Μας εξέπληξε με το εύρος της και μας θύμισε την ανάγκη διαφύλαξής της, που αλλού, στις ατελείωτες σελίδες των βιβλίων όλων των βιβλιοθηκών του κόσμου, που σαν άγρυπνοι φυλακές την προστατεύουν από τη λήθη και τη λησμονιά! Γιατί είναι η γνώση αυτή που μας δίνει τη χαρά να πετάμε μακριά με το μυαλό και την καρδιά μας να χτίζουμε κόσμους εκεί που δεν υπάρχουν και να ταξιδεύουμε ελεύθεροι από τη Γη ως τον Ουρανό!

Οι εμψυχώτριες και εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Ανδρακάκου και κ. Έλενα Μπαλωτή, ενθουσίασαν τα παιδιά με την αμεσότητά τους και το χιούμορ τους και πέρασαν υπέροχα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ