ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

18

Ο Δήμος Κηφισιάς μέσω του Τμήματος Αθλητισμού  του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημήτριος Βικέλας» βράβευσε τους 205 μαθητές και μαθήτριες των Δημοσίων Λυκείων του Δήμου Κηφισιάς που πέτυχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και φέτος  φοιτούν σε Πανεπιστημιακές Σχολές της χώρας μας σε μια λαμπρή εκδήλωση στο Domotel Kastri Contemporary Hotel, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023.  

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος μαζί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές ΝΔ κ.κ. Θοδωρή Ρουσόπουλο, Γιώργο Κουμουτσάκο και Δημήτρη Καιρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ Γιάννη Κεχρή, την Πρόεδρο του Δ.Σ κα Λίλα Παπαδημητρίου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αχιλλέα Κουρέπη (Δ.Ε. Εκάλης -Αθλητισμού), Μιχάλη Καυγαλάκη (Δ.Ε. Νέας Ερυθραίας και Ύδρευσης), Γιώργο Παπαδόπουλο (Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης), Γιώργο Σκορδίλη (Περιβάλλοντος και Πρασίνου), Μανώλη Κουρμαδιά (Πολεοδομικού Σχεδιασμού), τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλέξιο Μακρή, τους Πρόεδρους κ.κ. Κατερίνα Καραλή (ΔΕΠ), Πόλυ Αστερίου (Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) Χρήστο Λαχανά (Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), τον Φώτη Καρύδα (Πολιτευτή ΝΔ), τη Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Κηφισιάς –Λύρειον Διδακτήριον κα Γεωργία Στασινοπούλου,  εκπαιδευτικούς και γονείς καμάρωσαν και χειροκρότησαν τα παιδιά του Δήμου μας που έχουν ανοίξει τα φτερά τους σε νέα μονοπάτια γνώσης.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως τίμησε την εκδήλωση του Δήμου μας και βράβευσε μαθήτριες και μαθητές που πέτυχαν τους στόχους τους. Στην ομιλία της μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

«Χαίρομαι πάρα  πολύ που βρισκόμαστε εδώ σήμερα για αυτήν την τόσο σημαντική τελετή. Ήρθαμε για να βραβεύσουμε και να συγχαρούμε εσάς παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλατε, που πετύχατε τους στόχους σας -που εσείς οι ίδιοι θέσατε- και τολμώ να πω τα πιο ωραία και τα πιο όμορφα είναι μπροστά σας. Συγχαρητήρια  επίσης και στη Δημοτική Αρχή για την οργάνωση της εκδήλωσης. Το Υπουργείο Παιδείας είναι δίπλα σας δίνοντας σας νέες δυνατότητες στις σπουδές σας όπως είναι το εσωτερικό Erasmus. Έχετε πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε και κάποια άλλη σχολή για ένα εξάμηνο διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους ορίζοντες σας. Επιπλέον σας παρέχεται  η δυνατότητα να αποκτήσετε διπλά πτυχία. Είστε η πρώτη γενιά που θα αξιοποιήσει όλες αυτές τις δυνατότητες».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Γιορτή αγάπης για τις νέες φοιτήτριες και τους νέους φοιτητές του Δήμου μας χαρακτήρισε την εκδήλωση –αντάμωμα για την βράβευση τους ο Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος, ο οποίος τους προέτρεψε να δώσουν ένα μεγάλο χειροκρότημα και στους συμπαραστάτες των επιτυχιών τους γονείς και εκπαιδευτικούς. Ο κ. Θωμάκος μιλώντας στα παιδιά τόνισε:  « Στα πρόσωπα σας αγαπημένα μας παιδιά βλέπω εκείνες και εκείνους που θα πάρουν αργότερα τη σκυτάλη από την δική μας γενιά για να τρέξουν πιο γρήγορα και πιο σωστά σε όλους τους τομείς. Στην κοινωνία, στις σχέσεις, στις επιστήμες κυρίως όμως στην προστασία του περιβάλλοντος του τόπου μας και του πλανήτη. Πιστεύω αλλά και φοβάμαι ότι είστε η γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με αυτό που έλεγε ο μεγάλος Έλληνας Νίκος Καζαντζάκης « εγώ θα σώσω τον κόσμο. Αν δεν τον σώσω, εγώ θα φταίω»  Εσείς μπορείτε να δώσετε πιο αποτελεσματικά τη μάχη για το περιβάλλον. Ο Δήμος Κηφισιάς είναι δίπλα σας και με τα ετήσια προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας που εφαρμόσαμε πρώτοι από όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με τα οποία στηρίζουμε πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες έτσι ώστε να γίνουν πράξη. Φυσικά  θα γίνετε πολίτες του κόσμου, ο Δήμος μας, όμως μην το ξεχνάτε, είναι το δικό σας σπίτι».

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Η Πολιτεία έχει ευθύνη να κάνει χίλια πράγματα και για την εκπαίδευση και την εργασία. Ο Δήμαρχος μίλησε για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η γενιά σας. Η κλιματική αλλαγή προχωρεί με μεγάλες ταχύτητες, δεν είναι μόνο ευθύνη της πολιτείας είναι ευθύνη όλων μας να δούμε τί θα κάνουμε για το περιβάλλον της χώρας και του πλανήτη μας. Σας εύχομαι όλα τα καλά και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σας.»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Βουλευτής ΝΔ κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος μετέφερε την εμπειρία του όταν τα δικά παιδιά του συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Όταν τα δικά μου παιδιά έδιναν εξετάσεις, η Μάρα η γυναίκα μου έλεγε, σήμερα γράψαμε καλά, όταν δεν έγραφαν καλά έλεγε η κόρη σου δεν έγραψε καλά. Συγχαρητήρια στις μαμάδες, πετύχατε.»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Βουλευτής  ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος  επεσήμανε: «Είμαι περήφανος γιατί η γειτονιά μου έχει μια τόσο δυναμική νεολαία που αποφάσισε, αγωνίστηκε και κέρδισε. Κέρδισε τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της ζωής της. Συγχαρητήρια για την επιμονή που δείξατε, την πίστη στον σκοπό σας και βεβαίως για την μεγάλη σας επιτυχία.»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Βουλευτής ΝΔ κ. Δημήτρης Καιρίδης δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας, για τον αγώνα που δώσατε γιατί ξέρουμε πόσο σκληρές είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις. Πάρτε όσα περισσότερα μπορείτε από το Πανεπιστήμιο και από παντού, να θωρακιστείτε, να εξοπλιστείτε στον μεγάλο αγώνα, που είναι ο αγώνας της ζωής»

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Ο Αντιδήμαρχος Εκάλης- Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Αχιλλέας Κουρέπης τόνισε: «Να ξέρετε ότι η γνώση είναι πλούτος, είναι το μόνο πράγμα που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει ποτέ όταν γίνει κτήμα μας γιατί οι περιουσίες πιστέψτε με έρχονται , παρέρχονται , τα χρήματα , η δόξα, η τιμή , τα αξιώματα, όμως η γνώση είναι κάτι το οποίο δεν μας το παίρνει ποτέ κανείς.”

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

 

Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε η σκηνοθέτις- ηθοποιός κα Κική Αυγουστάτου. Στους μαθητές και τις μαθήτριες  απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι. Οι νέοι φοιτητές έλαβαν επίσης ένα smartwatch.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 205 ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

 

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ