‘Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς’, από τη Dr Γιούλα Μπάρλα, FEBO Χειρουργό Οφθαλμίατρο

124

 

'Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς', από τη Dr Γιούλα Μπάρλα, FEBO Χειρουργό Οφθαλμίατρο

Σε ασθενείς που έχουν ρωγμή  αμφιβληστροειδούς, υγρό από την κοιλότητα του υαλοειδούς μπορεί να κινηθεί μέσα από τη ρήξη κάτω από τον αμφιβληστροειδή, προκαλώντας αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς. Αυτή η διαφάνεια δείχνει μια αποκόλληση που δείχνει πτυχές του αμφιβληστροειδούς και απώλεια κάποιας διαφάνειας του εσωτερικού ιστού του αμφιβληστροειδούς, ώστε το υποκείμενο πορτοκαλί χρώμα να είναι λιγότερο εμφανές.

'Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς', από τη Dr Γιούλα Μπάρλα, FEBO Χειρουργό Οφθαλμίατρο

Οι ασθενείς με αποκόλληση αμφιβληστροειδούς συχνά παρατηρούν ένα σκότωμα στο τμήμα της όρασής τους που επηρεάζεται από την αποκόλληση λάμψεις (φωταψίες) ή και μυοψίες (μυγάκια). Οι αποκολλήσεις του αμφιβληστροειδούς είναι προοδευτικές ,αρχικά επηρεάζουν μόνο ένα τμήμα της όρασης αλλά με την πάροδο του χρόνου θα επηρεάσουν περισσότερο. Εάν η ωχρά κηλίδα αποκολληθεί, η κεντρική οπτική οξύτητα θα χαθεί και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος μόνιμης απώλειας της όρασης.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

 

 

Dr Γιούλα Μπάρλα (Panagoula Barla) FEΒΟ Χειρουργός Οφθαλµίατρος Ιατρείο : Θησέως 2 ,Μαρούσι Τηλ: 210 8055260 & 6945 904252  info@barla.gr
Dr Γιούλα Μπάρλα (Panagoula Barla) FEΒΟ Χειρουργός Οφθαλµίατρος Ιατρείο : Θησέως 2 ,Μαρούσι Τηλ: 210 8055260 & 6945 904252  [email protected]

Η Δρ Γιούλα Μπάρλα, FEBO είναι Ιατρός Χειρουργός Oφθαλμίατρος. Είναι πτυχιούχος της  Ιατρικής σχολής Αθηνών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, όπου εισήχθη αριστούχα μέσω Πανελληνίων εξετάσεων. Είναι εξειδικευμένη στις επεμβάσεις μικρής τομής καταρράκτη & στα Laser Διαθλαστικής Χειρουργικής για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού & πρεσβυωπίας. Έχει ειδικευτεί στο Νοσοκομείο “Οφθαλμιατρείο Αθηνών”, ενώ έχει επίσης μετεκπαιδευτεί στην παθολογία αμφιβληστροειδούς και στο γλαύκωμα. Είναι Διπλωματούχος European Boards Ophthalmology (Παρίσι 2011).

'Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς', από τη Dr Γιούλα Μπάρλα, FEBO Χειρουργό Οφθαλμίατρο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play