Ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο Διονύσου σηματοδοτεί η ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ)

3

Ένα πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο Διονύσου σηματοδοτεί η ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ)


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου ενέκρινε την Πέμπτη 24/11 κατά πλειοψηφία (με 20 θετικές ψήφους και 19 αρνητικές) την τροποποίηση και κωδικοποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), δίνοντας έτσι το πράσινο φως για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της οργανωτικής δομής του, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Στο νέο σχέδιο ΟΕΥ θετικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ» και «Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ» καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Άγγελος Κατσιακίδης και Σοφία Αγγελάκη, ενώ καταψήφισαν οι υπόλοιπες παρατάξεις και ανεξάρτητοι σύμβουλοι.

Ο επικαιροποιημένος ΟΕΥ, που αναμένεται να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα (Υπηρεσιακό Συμβούλιο, Αποκεντρωμένη Διοίκηση) μέσα στους επόμενους μήνες, πρόκειται να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο Οργανισμό που ισχύει επί 11 ολόκληρα χρόνια -και συγκεκριμένα από την εποχή της δημιουργίας του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου (2011)- φιλοδοξώντας να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις της εποχής.

Η φιλοσοφία που διαπνέει τον νέο Ο.Ε.Υ. αποσκοπεί στην πιο αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου και την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη μέσω αναβαθμισμένων υπηρεσιών, με βασικούς στρατηγικούς στόχους την ψηφιακή και αποκεντρωμένη εξυπηρέτηση (χρήση ψηφιακών και καινοτόμων εργαλείων, εφαρμογή προτύπων στην παροχή υπηρεσιών,  έλεγχος του κόστους, άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία με τον πολίτη κλπ), τη δημιουργία νέων υπηρεσιακών μονάδων που καλύπτουν τομείς αιχμής (όπως η στοχοθεσία, η ποιότητα των υπηρεσιών και ο εσωτερικός έλεγχος, η περιβαλλοντική προστασία και ευαισθητοποίηση, η δημόσια υγεία, η πολιτική προστασία, η ψηφιακή ανάπτυξη κ.α.) καθώς και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της υιοθέτησης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής ανάπτυξης στελεχών (με στόχους την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, τη βελτίωση των σχέσεων με τους δημότες και τη σύνδεση της πιστοποίησης προσόντων με την επαγγελματική εξέλιξη κλπ).

Ο νέος ΟΕΥ προβλέπει τη σύσταση 11 Διευθύνσεων, 35 Τμημάτων και 6 Αυτοτελών Υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης με αφορμή την υπερψήφιση του νέου ΟΕΥ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Μετά την ψήφιση του νέου ΟΕΥ από το Δημοτικό Συμβούλιο, 11 ολόκληρα χρόνια από τη δημιουργία του υφιστάμενου Οργανισμού, ο Δήμος μας ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Ο Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας, προκειμένου να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερες και πιο αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν επί πολλούς μήνες προκειμένου  για να έχουμε σήμερα τον ΟΕΥ. Τους συναδέλφους Αντιδημάρχους, το Γενικό Γραμματέα, τους συλλόγους εργαζομένων καθώς και όλο το προσωπικό που έβαλε το δικό του λιθαράκι για την οριστικοποίηση της νέας οργανωτικής δομής. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης και της παράταξης «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας» που υπερψήφισαν τον ΟΕΥ, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξη και απογοήτευσή μου για τους συναδέλφους της αντιπολίτευσης οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, καταψήφισαν τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση η υπεύθυνη διοίκηση του θα συνεχίζει να εργάζεται και να παράγει χρήσιμο έργο για κάθε πολίτη, πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογισμούς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ