Έκθεση του ΟΟΣΑ για την αντικατάσταση του κοινωνικού τιμολογίου

9
Έκθεση του ΟΟΣΑ για την αντικατάσταση του κοινωνικού τιμολογίου

Σύμφωνα με την έκθεση για την ελληνική οικονομία που προτείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναφέρεται στην αντικατάσταση του κοινωνικού τιμολογίου στο ρεύμα με απευθείας επιδοτήσεις.

Στην έκθεση που παρουσιάστηκε ο ΟΟΣΑ επικροτεί την πολιτική της Ελλάδας για τη μείωση των επιπτώσεων του άνθρακα στην οικονομία. Επιπλέον, επικροτεί τους φιλόδοξους στόχους για περιορισμό των εκπομπών ρύπων αλλά και τις πολιτικές για την ταχύτερη διείσδυση των ΑΠΕ.

Η έκθεση αναφέρει:“Η Ελλάδα υποστηρίζει την κατανάλωση ενέργειας των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος κυρίως επιδοτώντας τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και παρέχοντας ένα επίδομα υπό τον όρο θέρμανσης με ορυκτά καύσιμα. Για την αντιμετώπιση της πρόσφατης αύξησης των τιμών της ενέργειας, η Ελλάδα επέκτεινε τα υφιστάμενα μέτρα και παρείχε αρκετές πρόσθετες επιδοτήσεις, κυρίως οριζόντιες επιδοτήσεις που καθιστούν φθηνότερη την ενέργεια που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα”

Ο ΟΟΣΑ υποστηρίζει ότι η μετατροπή της επιδότησης που λαμβάνουν τα νοικοκυριά μέσω των κοινωνικών τιμολογίων σε άμεση επιδότηση του εισοδήματος, σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την ενεργειακή τους κατανάλωση και ταυτόχρονα μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας θα είχαν μεγαλύτερα κέρδη στο διαθέσιμο εισόδημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ