Άρθρο του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στην εφημερίδα “ΑΘΜΟΝΙΟΝ ΒΗΜΑ” για τους στόχους της Δημοτικής Αρχής για το 2022

15
Print Friendly, PDF & Email

Το 2022 θα είναι ένα σημαντικός χρόνος για το Μαρούσι. Τα προηγούμενα δύο χρόνια έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις στην πόλη μας που μας επιτρέπουν σήμερα να εκτελέσουμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα κυρίως στον τομέα των υποδομών.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνούμε πως:

  • Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά μας διαγράφοντας 38 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια του Δήμου διευθετώντας τις υπόλοιπες οφειλές με ευνοϊκούς όρους.
  • Προασπίσαμε τη Δημόσια Υγεία και προστατέψαμε με μία ισχυρή ομπρέλα εθελοντισμού και αλληλεγγύης τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Βρεθήκαμε στο πλευρό όλων των Συλλόγων και Φορέων της πόλης με συνεχείς διαβουλεύσεις αλλά κυρίως με πράξεις ουσίας.
  • Εφαρμόσαμε το θεσμό της δίχρονης προσχολικής αγωγής και αντιμετωπίσαμε αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας.
  • Ξεκινήσαμε εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σε πολλές γειτονιές της πόλης.
  • Προμηθευτήκαμε 3 νέα λεωφορεία για τη Δημοτική μας Συγκοινωνία και17 νέα οχήματα & 6 Μηχανήματα έργου  (πλυντήριο κάδων, καλαθοφόρο, σάρωθρα, βυτιοφόρο, απορριμματοφόρα, φορτηγά, ημιφορτηγά, επιβατικά κ.α).
  • Ολοκληρώσαμε σημαντικά έργα όπως ανακαινίσεις / αναπλάσεις πλατειών, παιδικών χαρών, αθλητικών χώρων και μουσείων. Ξεκινήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και αναβαθμίσαμε την κρίσιμη υπηρεσία «Γραμμή Δημότη 15321».
  • Ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Δώσαμε ένα νέο χρώμα στις αθλητικές & πολιτιστικές δράσεις & εκδηλώσεις με κύριο μέλημα την ποιοτική προβολή της Μαρουσιώτικης δημιουργίας.
  • Αγκαλιάσαμε τη Μαρουσιώτικη οικογένεια με πληθώρα υπηρεσιών και δράσεων κοινωνικών, αθλητικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών.
  • Επιταχύναμε τις διαδικασίες για την ένταξη στο σχέδιο πόλης περιοχών που επί δεκαετίες βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας.
  • Αναβαθμίσαμε ουσιαστικά το επίπεδο καθαριότητας και στις 17 πολεοδομικές ενότητες της πόλης μας.

Για το 2022 προγραμματίζουμε:

1      Ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητήριου.

2      Έργα ομβρίων στην περιοχή «Nέο Tέρμα».

3      Έργο όμβριων στο κέντρο του Αμαρουσίου ( 28ης Οκτωβρίου).

4      Πυροπροστασία σχολικών μονάδων.

5      Πλήρη ανακαίνιση της Βίλλας Λουμίδη.

6      Κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.

7      Ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτιρίων.

8      Έργα ασφαλτοστρώσεων και επισκευών οδοστρωμάτων.

9      Επισκευές –αποκαταστάσεις και επεκτάσεις υφιστάμενων αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων.

10    Επισκευές & βελτιώσεις σχολικών κτιρίων.

11    Έργα διανοίξεων οδών & πεζοδρόμων.

12    Έργα στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.

13    Αντιπλημμυρικά έργα της περιοχής «Πολύδροσο».

14    Ανάπλαση Αμαλιείου – Δημιουργία μεγάλης πρότυπης παιδικής χαράς.

15    Κατασκευή τύπου «μπαλονιού» για το Ζεκάκειο γήπεδο και πρόβλεψη για 2-3 αντίστοιχες κατασκευές σε άλλα γήπεδα της πόλης.

16    Ανακατασκευή γηπέδου Αρίωνος στη Ν. Λέσβο.

17  Συνέχιση προγράμματος ανακατασκευής Παιδικών Χαρών.

18 Οριστικοποίηση χώρου για το Δημοτικό Θέατρο Αμαρουσίου.

 

Ταυτόχρονα με την εκτέλεση των ανωτέρω θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε πόρους από όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία (Αντώνης Τρίτσης, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης κ.α.) όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 4,8 εκατ. Ευρώ.

Το 2022, έτος κομβικό για την πόλη μας τόσο στο επίπεδο των υπηρεσιών όσο και των υποδομών. Το Μαρούσι αλλάζει και αυτό είναι αντιληπτό από όλους. Θέλουμε ο Πολίτης του Αμαρουσίου να νιώθει ασφαλής και να είναι αυτός ο Πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Το καταφέρνουμε, όλοι μαζί, με σχέδιο, πίστη και αφοσίωση στους στόχους μας και τις δεσμεύσεις απέναντι στο σύνολο της Μαρουσιώτικης κοινωνίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play