Άρθρο Δημάρχου στο Καρφί

94

 

Το Σάββατο 10 Απριλίου δημοσιεύτηκε στο “Καρφί” και στη στήλη που επιμελείται ο  Γιώργος Βαθιώτης “Δράσεις και Αντιδράσεις” άρθρο του Δημάρχου Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικού Γραμματέα της ΠΕΔ Αττικής Τάσου Μαυρίδη:

Με γρήγορα αλλά σταθερά βήματα

H αντιμετώπιση της πανδημίας και ο σχεδιασμός για την μετά- covid εποχής

Στον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης λάβαμε έγκαιρα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας: για να προστατεύσουμε ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και για να υποστηρίξουμε τους επιχειρηματίες της πόλης. Παράλληλα, αξιοποιούμε τα διδάγματα αυτής της περιόδου για να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία μας και να οικοδομήσουμε σταδιακά έναν Δήμο- πρότυπο.

Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην παροχή δωρεάν covid tests για στους συμπολίτες μας. Από τον Δεκέμβριο τις περασμένης χρονιάς έχουμε φιλοξενήσει τέσσερις φορές τέτοια tests. Τις δύο πρώτες φορές ήταν tests σε ανοιχτούς χώρους του Δήμου μας, μέσα από αυτοκίνητο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την τελευταία με προσέλευση σε δημοτικό χώρο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ενώ πρόσφατα πραγματοποιήσαμε και τεστ ειδικά για άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία. Είμαστε ευτυχείς για το γεγονός, ότι σε όλες τις περιπτώσεις τα θετικά κρούσματα ήταν ελάχιστα.

Επίσης στεκόμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις του Δήμου μας. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου έχουμε λάβει μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των επιχειρήσεων, που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης της πανδημίας covid-19.

Η πανδημία μας έχει ωθήσει να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας, με την ψηφιοποίηση του αρχείου μας, την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενημέρωση και για την καταγραφή των προβλημάτων από τους πολίτες, μέσω της εφαρμογής citify ή της γραμμής δημότη 15323. Πρόσφατα ενταχθήκαμε στα ΚΕΠ live, και ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε νέες υπηρεσίες με ηλεκτρονικά ραντεβού, με την έκδοση εγγράφων με τη χρήση taxis και άλλα βήματα, που οδηγούν στην οικοδόμηση μιας έξυπνης πόλης.

Παράλληλα, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική πηγή, προκειμένου να βελτιώσουμε τον εξοπλισμό μας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω των Προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου και προχωράμε σε έργα που αφορούν στη νέα γενιά, όπως η αναβάθμιση των Παιδικών μας Χαρών και των εκπαιδευτηρίων μας.

Μέσω των Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» έχουμε αιτηθεί χρηματοδότηση για έργα που θα αλλάξουν την όψη του Δήμου μας, όπως η κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Κεντρική Πλατεία της Πεύκης, η ανάπλαση περιοχών με στόχο την ασφαλή πρόσβαση στα σχολεία, οι κτιριακές υποδομές των σχολείων μας, οι ψηφιακές εφαρμογές, τα πληροφοριακά συστήματα και η ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης πόλης. Επίσης, προχωράμε στην ωρίμανση μελετών για την ανάπλαση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης και του Πνευματικού Κέντρου Λυκόβρυσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play