Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου

149

γράφουν οι Ιωάννα Αμαξηλάτη, Εύα Μαυρίδου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ , Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ στο kifissiacity.gr

Με τομείς ευθύνης την Επικοινωνία με τον Δημότη, τις Διεθνείς Σχέσεις και την Ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας, με «όρεξη για δουλειά και προσφορά στον Δήμο» και με γνώμονα την Προγραμματική συμφωνία, ο κ. Ιωάννου και ο Συνδυασμός «Λυκόβρυση – Πεύκη 2020» συνεργάζεται με τον Συνδυασμό του Δημάρχου κάτι που αποδίδει και επισφραγίζει μία ποιοτική σχέση και αποδοτική συνεργατικότητα.

Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου

Τον συναντήσαμε πριν ελάχιστες μέρες, νωρίς το βράδυ της παραμονής της εορτής της Παναγίας, στη Μητρόπολη του Αμαρουσίου στον Ι.Ν.  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Βρέθηκε εκεί μαζί μας λόγω της βαθιάς φιλίας που τον συνδέει με το Δήμαρχο Αμαρουσίου  Θόδωρο Αμπατζόγλου, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Αμαρουσίου Γιάννη Νικολαράκο, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη και άλλα μέλη της τοπικής κοινωνίας και Αρχής.Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου

Άνθρωπος ιδιαίτερα οικείος και φιλικός από την πρώτη κιόλας συνάντησή μας, κάτι που συνεχίστηκε και εχθές Δευτέρα 17  του μήνα στο γραφείο του στο Δημαρχείο Λυκόβρυσης – Πεύκης σε έναν πρωινό καφέ εφ’όλης της ύλης! Μας ξάφνιασε ευχάριστα η αφοσίωσή του στο καθήκον και μάλιστα εν μέσω μίας εβδομάδας που συνηθίζονται οι άδειες μετά καλοκαιρινών διακοπών και χαλάρωσης. Στο ερώτημά μας, η απάντηση ήταν ότι η προτεραιότητές του πάντα ήταν ο Δήμος, τα υπόλοιπα έχουν μάθει και περιμένουν!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδ. Αμπατζόγλου με τη σύζυγό του κα Ελένη Αμπατζόγλου, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, την Δημοτική Σύμβουλο Αμαρουσίου κα Φανή Λέκκα, τον Αντιδήμαρχο κο Ρώττα, τον Αντιδήμαρχο Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κο Δημήτρη Σμυρνή.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδ. Αμπατζόγλου με τη σύζυγό του κα Ελένη Αμπατζόγλου, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη, την Δημοτική Σύμβουλο Αμαρουσίου κα Φανή Λέκκα, τον Αντιδήμαρχο κο Ρώττα, τον Αντιδήμαρχο Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κο Δημήτρη Σμυρνή.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη,το Δήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Τ. Μαυρίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη,το Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Τ. Μαυρίδη, την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιάννη

Είναι “Ανεξάρτητος Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης”, ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μιλώντας από τον πομπό του το 1973 !

Διευθύνων Σύμβουλος στον Απόλλωνα Σμύρνης, ένας πολυπράγμων χαρακτήρας, δραστήριος, γεμάτος όρεξη για δημιουργία, ένας Αντιδήμαρχος “πρώτα άνθρωπος” που “μπαίνει” στην απέναντι πλευρά και μας εξηγεί πως όταν κάποιος βρίσκεται στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μπαίνει στη θέση αυτού που έχει κάνει το αίτημα, είτε λέγεται επιχειρηματίας είτε όχι!

Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου
Ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ιωάννου με το φίλο του υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Αρμοδιότητες που έχει αναλάβει και τον χαρακτηρίζουν απόλυτα είναι η πρωτοτυπία για την τοπική επιχειρηματικότητα, οι Δημόσιες Σχέσεις στο Δήμο (όπου όμως μας εξηγεί είναι υπέρ των Δημοσίων Σχέσεων γιατί λειτουργούν υπέρ των Δήμων), η εξυπηρέτηση του Πολίτη, οι Διεθνείς Σχέσεις.

Όντως πρωτότυπη, δεν έχει ξαναγίνει, η αρμοδιότητα της επιχειρηματικότητας καθώς είναι ο πρώτος Δήμος που έκανε συνάντηση τοπικών επιχειρηματιών, όπως αυτές με τις εταιρίες GOLDEN UNION SHIPPING COMPANY S.A. με την ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, την Βενέτης, την Omonia Trans, την Agrino κ.α.

Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου
Με άλλη όψη θα υποδέχεται πλέον η Πύρνα τους δημότες της Λυκόβρυσης – Πεύκης

“Η επιχειρηματικότητα μου άνοιξε ορίζοντες” μας λέει και μας απαριθμεί τα “καλά λαβείν” από αρκετές επιχειρήσεις όπως αυτές των Plaisio, Agrino, Select Software, ELCO Βαγιωνής, του St Catherine’s School κ.α. (που έφτιαξε την Πύρνα, μία παραρεμάτια περιοχή υψηλού κάλους, από τα πρώτα του κατορθώματα για το οποίο είναι υπερήφανος).

Ο Αντιδήμαρχος μάς μίλησε για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνδρομή που προσφέρει η Περιφέρεια και στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης – αλλά και σε άλλους Δήμους – όπως και τη δράση και το ζήλο που επιδεικνύουν στο έργο τους οι  άνθρωποι της Περιφέρειας. Ιδιαίτερη η μνεία για την Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κα Λουκία Κεφαλογιαννη, “πάντα αρωγός και βοηθός όποτε τής ζητηθεί, προάγει τις δράσεις και μάς φέρνει πιο κοντά στο όραμά μας και την ευχαριστούμε γι’αυτό θερμά.Η βοήθεια αυτή είναι καθοριστική και προάγει πρωτοβουλίες ανάπτυξης και προόδου”, όπως μάς τόνισε.

Ο Αντιδήμαρχος κ.Παναγιώτης Ιωάννου με την Αντιπεριφερειάρχη κ.Λουκία Κεφαλογιαννη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Αμαρουσίου κ.Γιάννη Νικολαρακο
Ο Αντιδήμαρχος κ.Παναγιώτης Ιωάννου με την Αντιπεριφερειάρχη κ.Λουκία Κεφαλογιαννη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Αμαρουσίου κ.Γιάννη Νικολαρακο

Τα οράματά του πολλά όπως και οι ιδέες του για το μέλλον που φαντάζουν έναν εκσυγχρονισμένο Δήμο, αδελφοποιημένο με τους υπόλοιπους κοντινούς όμορους Δήμους και όχι μόνο αφού στα μελλοντικά σχέδια του είναι μέσω της τεχνολογίας να υπάρχει επαφή με Δημάρχους της Ευρώπης αλλά και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού αυτής των ΗΠΑ και της Κίνας !

Επιθυμεί διεξόδους σε προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα σε πολλά επίπεδα.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση τη σημασία που δίνει στην εξωστρέφεια του Δήμου δηλ. στο πάντοτε ανοιχτό γραφείο του Αντιδημάρχου στο Δήμο, στην επικοινωνία και τη σωστή σχέση  αμεσότητας μεταξύ πολιτών και Δήμου με σκοπό την επίλυση προβλημάτων και αναγκών κάτι που επιτυγχάνεται με τον 5ψήφιο αριθμό της Γραμμής του Δημότη που καθιέρωσε (15323), αλλά παράλληλα και με την εφαρμογή Citify που επίσης καταγράφει το πρόβλημα, το συνοδεύει με φωτογραφικό υλικό και στέλνει απαντήσεις που αφορούν στην αντιμετώπιση του συμβάντος. Ο Δήμος επιτυγχάνει την ενεργή δράση και παρουσία του στις τοπικές εκδηλώσεις Σχολείων, Συλλόγων κ.α., αλλά και με Δημόσιες Σχέσεις του Δήμου, συνέργειες και χρήσιμες επαφές με όμορους Δήμους, ΜΜΕ,Κοινωνικές Δομές, φορείς τοπικούς, επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς για την προώθηση των συμφερόντων του Δήμου. Είναι πολύ σημαντικό και αποτελεσματικό το ότι βρίσκεται πάντα κοντά στους Δημότες, στην επιβράβευση και την προβολή της  δράσης των συμμετεχόντων και την ενίσχυση τέτοιων εγχειρημάτων για τη διατήρηση και συνέχιση  πρωτοβουλιών που προάγουν και προβάλλουν το Δήμο.

Ηδη είναι έτοιμη “ειδική εφαρμογή”, μία πλατφόρμα “σύζευξης” Mypolis όπως μας αναφέρει που θα φροντίζει για την ανεργία που μαστίζει αρκετές πόλεις. Σε αυτή την περίπτωση ο εκάστοτε επιχειρηματίας αναζητά υπάλληλο σε βάση δεδομένων του συστήματος και από την άλλη αυτό “κουμπώνει” στα βιογραφικά αυτών που αναζητούν εργασία.

Όσο για το γραφείο εξυπηρέτησης επιχειρηματιών σκέφτεται καινοτόμους μεθόδους, γρήγορες διαδικασίες που θα βοηθούν τους επιχειρηματίες – ξέχωρα από το κοινό –  διότι αυτοί είναι που κινούν τα νήματα στον εργασιακό τομέα και στην ανάπτυξη. Σημαντικό να βοηθήσουμε όπως λέει τις επιχειρήσεις οι οποίες πρέπει να δουλεύουν σωστά για να έχουμε όλοι δουλειά.

Ετοιμάζει πολλές εκδηλώσεις με σκοπό πάντα την πρόοδο της πόλης του και τη μίμηση που θέλει αυτή να αποτελέσει !

Προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις ενώ πρωτοστατεί αυτή στις 14 Σεπτέμβρη στο κολυμβητήριο της Λυκόβρυσης με θέμα την κατάργηση του πλαστικού σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Π… και έχει φτάσει ακόμη πιο μακριά όταν προγραμματίζει εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της Ελλάδας … όπου μετά από έρευνα ενημερώθηκε πως πρώτη την ανεξαρτησία της Ελλάδος αναγνώρισε η Ταϊτή και με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821 προγραμματίζει πανηγυρισμούς με διάφορους φορείς

Το καλύτερο μας το αφήνει για το τέλος όταν και μας πληροφορεί πως ό,τι έχει δημιουργήσει έχει γίνει χωρίς να χρησιμοποιηθούν χρήματα από το ταμείο του Δήμου αλλά είναι χρήματα από χορηγίες, βρίσκει για όλα χορηγούς, όπως μας τονίζει είναι ο μοναδικός που δε χρησιμοποιεί χρήματα του Δήμου, αντιθέτως φέρνει χρήματα στο Δήμο “.. το θέμα είναι να βρίσκεις αυτοχρηματοδότηση…” μας τονίζει.

Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου
«Δικό» του εμφιαλωμένο νερό απέκτησε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Εμείς αποχωρούμε από το γραφείο του “γεμάτοι” με αυτά που μας έχει πει και έχει ήδη κάνει, με τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά που ονειρεύεται ακόμα για την πόλη του, ενθουσιασμένοι ακόμη και με την τελευταία του συμβολική κίνηση όπου έχει “φωτογραφίσει” την πόλη του πάνω σε εμφιαλωμένα μπουκαλάκια νερού κάνοντάς μας τον αποσυμβολισμό … που βέβαια ο καθένας μπορεί να δει με το δικό του μάτι. Σίγουρα είναι ο άνθρωπος εκείνος που έχει πολλά να μάς μάθει για τις συνέργειες,  την επιχειρηματικότητα, την εμπλοκή και τη χρήση της προς το κοινό και Δημόσιο καλό.

Το kifissiacity.gr συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Παναγιώτη Ιωάννου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play