Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια

18
Γ.Πατούλης-Β.Κικίλιας
Γ.Πατούλης-Β.Κικίλιας

Γ. Πατούλης: «Με αφορμή την τουριστική επανεκκίνηση της Αττικής, σε συνεργασία με την Πολιτεία δίνουμε έμφαση σε πολιτικές πρόληψης και στέλνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός»

 

20200615photo kikilias Οι τρόποι συνδρομής της Περιφέρειας στην εθνική προσπάθεια να γίνει μία δυναμική επανεκκίνηση με έμφαση στην Αττική και με βασικό πυλώνα τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας Β. Κικίλια.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές πρόληψης που θα θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη συζήτηση έγινε μία ανασκόπηση των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας και ενημερώθηκε ο υπουργός και για περαιτέρω πρωτοβουλίες που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση, με επίκεντρο την προστασία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην εξασφάλιση εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ για τα νοσοκομεία της Αττικής, στη λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1110 το οποίο παρείχε σε 24ωρη βάση ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορωνοϊό, καθώς και στις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μέσω των οποίων πραγματοποιούνται διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία να ενισχυθούν και να δυναμώσουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Περιφέρειας, με στόχο να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης υγείας με αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο τρόπο.

Ο κ. Κικίλιας, συνηγόρησε με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης είναι οι κατάλληλοι φορείς για την εκτέλεση των συγκεκριμένων πολιτικών και ανέφερε πως αυτή την περίοδο η Πολιτεία, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, εστιάζει στους βέλτιστους τρόπους θωράκισης της χώρας και προστασίας των πολιτών.

Ο Υπουργός υγείας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο αυτό το διάστημα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, ενώ επισήμανε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε επίπεδο παροχής υγειονομικού υλικού.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε στον υπουργό πως η Περιφέρεια θα συνδράμει το έργο της Πολιτείας, με όσα μέσα διαθέτει. «Σε αυτή την εθνική προσπάθεια να ξαναβρεί η Ελλάδα τον βηματισμό της, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμο περίοδο που γίνεται η τουριστική επανεκκίνηση, θα είμαστε σύμμαχοι και συνοδοιπόροι. Με στοχευμένες δράσεις και παρεμβάσεις θα συμβάλλουμε στην διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες και τους τουρίστες που θα επισκεφθούν τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play