Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή και καθορίζουμε το μέλλον της πόλης μας

8

Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2021

Γιατί πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή

Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λαμβάνει ο Δήμος Πεντέλης για τα επόμενα 10 χρόνια καθορίζεται από τον αριθμό των κατοίκων του. Αν δεν απογραφούμε, τότε ο Δήμος θα πάρει λιγότερα χρήματα. Αν απογραφεί ο ακριβής αριθμός των κατοίκων, των νοικοκυριών, των μαθητών, ο Δήμος θα λαμβάνει τα χρήματα που απαιτούνται για τα Σχολεία, τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, την Κοινωνική Πολιτική, την Καθαριότητα και γενικότερα τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Επιπλέον ο Δήμος θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικεί περισσότερα χρήματα από τα Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Αναπτυξιακά Προγράμματα και έτσι να βελτιώνει τις υποδομές του και μέσω αυτών τις υπηρεσίες που παρέχει στους κατοίκους, καθώς τα χρήματα που διατίθενται στους Δήμους από τα Προγράμματα αυτά, είναι και πάλι ανάλογα του πληθυσμού τους.

Συμμετέχουμε όλοι στην Απογραφή και καθορίζουμε το μέλλον της πόλης μας.

Έως και τις 13 Δεκεμβρίου απογραφόμαστε ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή μας: Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ αφήνει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας. Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού, έχοντας τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο taxisnet μπορεί μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού. Ειδικότερα στο link: https://apografi-plithismou2021.statistics.gr

Έως και τις 31 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια Απογραφέα στην κατοικία μας: Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Πληροφορίες: Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επί της διαδικασίας της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών 2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 211 1212032 ή να απευθύνονται στο e-mail: [email protected]

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play