Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός το 2023

9
Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός το 2023

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με ομιλία του στο κανάλι ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε για τον πληθωρισμό το 2023 και για την αύξηση του κατώτου μισθού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για 5% του πληθωρισμού για το 2023, να αναφερθεί ότι η πρώτη πρόβλεψη για το έτος 2023 κυμαινόταν 3%. Επίσης, επισήμανε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Ο υπουργός εξήγησε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθάμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια. Ανάλογη ήταν η απάντηση και σε ερώτημα περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα.

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ