Πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου: Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

35
Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και παράγουμε πλούτο για την πόλη μας»

Μία σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου εγκαινιάστηκε και έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021: Το πρόγραμμα περιπατητικών διαδρομών, σε σημαντικούς πολιτιστικούς σταθμούς της πόλης του Αμαρουσίου με τη διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ).

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των Περιπάτων Πολιτισμού και σημειώνει: «Η πόλη μας διαθέτει αξιόλογα και πολύ σημαντικά πολιτιστικά τοπόσημα που αξίζει να αναδείξουμε. Αυτή η Δημοτική Αρχή βάζει το δικό της στίγμα που έχει ως βάση την ποιότητα και το σεβασμό στα μνημεία του τόπου μας. Αξιοποιούμε όλους τους χώρους και παράγουμε πολιτισμό και πλούτο προς όφελος του Αμαρουσίου. Η αποδοχή του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε αυτή την κατεύθυνση».

Με ξεναγό τη σπουδαία Αθηναιολόγο και συγγραφέα, Άρτεμι Σκουμπουρδή, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στα σημεία:

  • Οικία/ Εργαστήριο του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη, οδός Πλουτάρχου.
  • Οικία Γιώργου Κατσίμπαλη, στη συμβολή των οδών Χαϊμαντά και Αισώπου.
  • Μεταβυζαντινό εκκλησάκι Αγίου Δημητρίου και ηΒορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου στην οδό Δραγούμη.
  • Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη στην Πλατεία Ηρώων, στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Βυρωνική Εποχή» της γνωστής Μαρουσιώτισσας εικαστικού Λυδίας Βενιέρη.

Παρόντες στην πρώτη Περιπατητική Διαδρομή Πολιτισμού ήταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Φανή Λέκκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λευτέρης Μαγιάκης και Ηλίας Γιαννακάκος καθώς και η Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.

Δεδομένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας, αλλά και της μεγάλης ζήτησης δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις συμμετοχής. Ωστόσο θα πραγματοποιηθεί και νέα περιπατητική διαδρομή η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου, κα Κατερίνα Γκίκα τηλ. επικοινωνίας: 210-8056314, E–mail: [email protected].

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play