«Πακέτα αγάπης» στα σχολεία, επιταγές σε οικογένειες, «Δέμα» για τους φοιτητές»

34

Τις παροχές υποστήριξης προς τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης ενισχύει αυτή την περίοδο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να μην μείνει κανείς χωρίς τα απαραίτητα τις ημέρες των γιορτών, για να κάνουν όλα τα νοικοκυριά Χριστούγεννα. Έτσι, πέραν από τις τακτικές δράσεις (διανομή προϊόντων Κοινωνικού Παντοπωλείου, προγράμματος ΤΕΒΑ κ.α.) ο Δήμος ετοίμασε από ένα «πακέτο αγάπης» για τις οικογένειες των σχολείων της πόλης σε ανάγκη, το «δέμα» για τους φοιτητές που σπουδάζουν στην επαρχία και επιταγές ενίσχυσης για 351 νοικοκυριά Ηρακλειωτών, δικαιούχους της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

«Πακέτα αγάπης» στα σχολεία

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές ετοίμασαν και μοιράζουν στα σχολεία της πόλης «πακέτα αγάπης», κούτες με τρόφιμα και απαραίτητα των ημερών, οι οποίες, σε συνεννόηση με τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, θα διανεμηθούν με διακριτικότητα σε όσες οικογένειες έχουν εντοπιστεί να έχουν ανάγκη βοήθειας. Τα «πακέτα» είναι μια ευγενική χορηγία του συνδέσμου περιπτέρων SmileKiosk.

15.000 ευρώ σε επιταγές ενίσχυσης

351 επιταγές, συνολικού ποσού περίπου 15.000 ευρώ, θα μοιράσει αυτή την περίοδο το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ισάριθμα νοικοκυριά του Ηρακλείου που είναι ενταγμένα στα προγράμματα της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Πρόκειται για δωροεπιταγές για ψώνια στα σουπερμάρκετ της πόλης, τις οποίες απέκτησε με ίδιους πόρους ο Δήμος.

Το «Δέμα» στους φοιτητές

Παράλληλα, ο Δήμος έχει ετοιμάσει το πακέτο με τα απαραίτητα για τους φοιτητές στο πλαίσιο του προγράμματος «Σου έχω Δέμα», τα προϊόντα δηλαδή που στέλνει σε τακτική βάση σε όσους φοιτητές της πόλης σπουδάζουν στην επαρχία και ανήκουν σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Η επιπλέον διανομή θα τους περιμένει τώρα που θα γυρίσουν σπίτι για τις διακοπές των Χριστουγέννων…

«Επιδιώκουμε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη βοήθειας κάθε ημέρα του χρόνου. Είναι όμως η περίοδος των γιορτών των Χριστουγέννων που καλλιεργεί σε όλους μας λίγο παραπάνω το συναίσθημα της αγάπης και της ανθρωπιάς, της επιδίωξης να μην νιώσει κανείς μόνος αυτές τις ημέρες. Για αυτό το λόγο, ενισχύουμε τις τακτικές μας δράσεις κοινωνικού πρόσημου και κάνουμε το κάτι παραπάνω, ένα δώρο εάν θέλετε σε όσους στηρίζονται σε εμάς για να στηρίξουν τα νοικοκυριά τους. Με την ευχή, βέβαια, αυτή να είναι λιγότεροι κάθε χρόνο», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play