Παιχνίδια από τις γειτονιές του κόσμου στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού

4

Παλιά παιχνίδια της γειτονιάς και της παρέας αναβίωσαν για ακόμα μια χρονιά στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων της πόλης, φέτος στην αυλή του 12ου Δημοτικού. Οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες από κάθε σχολείο επέλεξαν και παρουσίασαν από ένα ομαδικό παιχνίδι. Θέμα του Φεστιβάλ τα παιχνίδια του κόσμου, έτσι τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια της παρέας, που παίζονται στις γειτονιές της Κίνας, της Γαλλίας, της Αμερικής κ.α.

Καλεσμένοι στο 3ου Φεστιβάλ τα παιδιά και οι καθηγητές του Σχολείου Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης Πεύκης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του οποίου τραγούδησαν στη νοηματική μαζί με τα παιδιά του Ηρακλείου, στέλνοντας μήνυμα κατά του αποκλεισμού, υπέρ της συμμετοχής.

«Σε μια εποχή που βλέπουμε την βία στους ανήλικους να είναι καθημερινό φαινόμενο, τέτοιες δράσεις που μαθαίνουν στα παιδιά τη συνεργασία, την άμυλα, την συμμετοχή, τον σεβασμό είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και μπράβο στα παιδιά της πόλης μας και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο φετινό Φεστιβάλ και μας έκαναν να νιώσουμε και πάλι παιδιά», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Παιχνιδιού συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τα 1ο, 2ο, 3ο, 6ο, 12ο, 14ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου Αττικής, τα Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Μάνεση και το Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης Πεύκης.

Στο τέλος της εκδήλωσης στα παιδιά προσφέρθηκαν στεφάνια ελιάς, σύμβολα της Ειρήνης, από τα ελιόδεντρα που έχουν φυτευτεί στην αυτή του 12ου Δημοτικού, προσφορά του προγράμματος μεταφύτευσης ελιών του Πράσινου Ταμείου και της ΕΡΓΟΣΕ.

Δώρα στα παιδιά προσέφερε με χορηγία η εταιρεία Λάβδας ενώ την εκδήλωση κάλυψε προληπτικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και με ασθενοφόρο το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Βίντεο με εικόνες από την εκδήλωση στο ρεπορτάζ του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, Επικοινωνία 94FM:

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ