Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε τις απαιτούμενες αίθουσες για την κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

5

Τις επιπλέον αίθουσες στις αυλές των νηπιαγωγείων της πόλης, οι οποίες θα στεγάσουν τα παιδιά που μπήκαν φέτος στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή, τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Οι προκατασκευασμένες αίθουσες, που διαθέτουν σύστημα ψύξης – θέρμανσης και τουαλέτες ειδικές για μικρά παιδιά, μπήκαν σε χώρους των 1ου, 3ου, 4ου, 12ου Νηπιαγωγείων, ενώ στο 7ο Νηπιαγωγείο ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της τουαλέτας για να λειτουργήσει η αίθουσα που έχει ήδη μπει και εκεί.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές των τάξεων του νηπίου στο Ηράκλειο Αττικής θα μπορέσουν να στεγαστούν σε καινούργιους χώρους με την επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων, φιλόξενους και ασφαλείς, αφού, με την αύξηση των αιθουσών, εξασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων για τα μέτρα προφύλαξης από την εξάπλωση της πανδημίας.

Θυμίζουμε πάντως, ότι ο Δήμος είχε φροντίσει μέχρι σήμερα τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε εξίσου λειτουργικούς χώρους, αποφεύγοντας το συνωστισμό τους, έχοντας δημιουργήσει προσωρινά τμήματα νηπιαγωγείου σε διαθέσιμες και διακριτές αίθουσες των παρακείμενων δημοτικών παιδικών σταθμών.

Η εγκατάσταση των νέων αιθουσών στους χώρους των νηπιαγωγείων χρειάστηκε αγώνα δρόμου από μεριά του Δήμου και συνεχείς πιέσεις προς τους εξωτερικούς παράγοντες που είχαν ρόλο στην παρέμβαση. Ενδεικτικά, ο Δήμος είχε έτοιμο τον διαγωνισμό για την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών και την εργολαβία της εγκατάστασής τους από τον Ιούλιο, με στόχο οι αίθουσες να έχουν τοποθετηθεί πριν την έναρξη της τρέχουσας φετινής χρονιάς. Σημειώθηκε, όμως, υπέρ του δόκιμου χρόνου καθυστέρηση στον έλεγχο της διαδικασίας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, τόση μάλιστα που χρειάστηκε η παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου, στην υπουργό Παιδείας και στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών για να πάρει την έγκριση ο Δήμος, η οποία, έστω και έτσι, ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

Δεδομένου, λοιπόν, του χρονοδιαγράμματος και της κατάστασης με την πανδημία, ο Δήμος επέλεξε να γίνουν οι απαραίτητες για την εγκατάσταση των αιθουσών εργασίες σε περίοδο που τα σχολεία της πόλης θα ήταν και πάλι κλειστά, όπερ και έπραξε σε αυτή τη νέα φάση αναστολής της λειτουργίας τους με φυσική παρουσία των παιδιών.

Με αυτό τον τρόπο, όποτε και εάν ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και πάλι θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές της πόλης.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής τοποθέτησε τις απαιτούμενες αίθουσες για την κάλυψη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play