Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έκανε όλες τις κινήσεις για τις αποζημιώσεις από τον ανεμοστρόβιλο – Απόδειξη η αίτηση της Περιφέρειας προς το Υπουργείο για οριοθέτηση

20

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες στο κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί για να δρομολογηθούν οι αποζημιώσεις των πληγέντων από τον ανεμοστρόβιλο Ηρακλειωτών που χτύπησε την πόλη τον Οκτώβριο, ενέργειες που περιλαμβάνουν αναφορές, αιτήματα και, βέβαια, την αποστολή των καταγραφών των υλικών ζημιών στην Περιφέρεια Αττικής, η οποία, μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, έχουν πλέον την αρμοδιότητα να «τρέξουν» τις περαιτέρω διαδικασίες. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Περιφέρεια (αντιπεριφερειάρχης Πολ. Προστασίας) από τις αρχές του μήνα έχει απευθύνει – στηριζόμενη στις ενέργειες του Δήμου – έγγραφο προς το Υπουργείο (ΔΑΕΦΚ) με το οποίο ζητά την οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής, απαιτούμενη κίνηση για να ανοίξει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Επειδή πρόσφατα ο υπουργός, Κ. Καραμανλής, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση για να επιταχυνθεί η διαδικασία, ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, απευθύνει επιστολή στο γραφείο του υπουργού προκειμένου να τον ενημερώσει ο ίδιος για το τι έχει κάνει έως τώρα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και τι χρειάζεται να γίνει από δω και στο εξής, προκειμένου να επισπευστεί η πληρωμή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Στην επιστολή ο δήμαρχος περιλαμβάνει την αλληλογραφία με τα αιτήματα, τις αναφορές και τις καταγραφές που έχει υποβάλλει ο Δήμος, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αυτών, όπου καθαρά φαίνεται ότι η δημοτική αρχή μερίμνησε για τη δική της αρμοδιότητα από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τον ανεμοστρόβιλο. Βεβαίως, υπενθυμίζεται το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής στο οποίο πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο για να προχωρήσει η διαδικασία.

«Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι αποφασισμένος και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι πολίτες, έχοντας ήδη πράξει το καθήκον του και δηλώνοντας πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιοδήποτε φορέα για τα περαιτέρω. Απαιτεί όμως όσοι έχουν πλέον την ευθύνη να δείξουν ταχύτητα και αποτελεσματικότητα για να εξυπηρετηθούν οι Ηρακλειώτες», το σχόλιο του δημάρχου.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έκανε όλες τις κινήσεις για τις αποζημιώσεις από τον ανεμοστρόβιλο – Απόδειξη η αίτηση της Περιφέρειας προς το Υπουργείο για οριοθέτηση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play