Ξεκινούν άμεσα τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κινέτα από τις καταστροφικές πλημμύρες, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

13

Ξεκινούν άμεσα τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κινέτα από τις καταστροφικές πλημμύρες, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 18 εκ. ευρώ, μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Γ. Πατούλης: «Η Κινέτα σταδιακά θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της. Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών»

Εντός του Ιανουαρίου ξεκινούν τα έργα ολιστικής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν στην Κινέτα τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2019, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, μετά και το «πράσινο» φως που δόθηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο με σχετική του απόφαση. 

Ειδικότερα η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά την υλοποίηση έργων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που έχουν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό προκειμένου να δοθεί ξανά η κυκλοφορία στο ύψος του ρέματος Πίκας, την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέτας.

Παράλληλα συμπεριλαμβάνονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής. 

Με αφορμή την άμεση έναρξη των έργων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η Κινέτα σταδιακά θα αλλάξει όψη και θα ξαναγίνει μία ασφαλής περιοχή για τους κατοίκους της. Οι καταστροφικές πλημμύρες του 2019 αλλά και οι φωτιές του 18 την «τραυμάτισαν» βαριά, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στην περιοχή. Δεσμευτήκαμε πως η περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως και αυτή μας τη δέσμευση την κάνουμε πράξη. Μετά από χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων σχετικών ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ξεκινάμε σημαντικά έργα στην περιοχή, με στόχο όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές της, αλλά και να γίνει καλύτερη από πριν.

Συνεχίζουμε να επενδύουμε έμπρακτα στην προστασία των πολιτών, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αφήνουμε πίσω τις καταστροφές και αποκαθιστούμε το φυσικό κάλλος και την προσβασιμότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Αττικής. Ήρθε η ώρα να ξαναγίνει η Κινέτα το «διαμάντι» της Αττικής μας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play