Ξεκίνησε ο Δήμος Πεντέλης το πρόγραμμα παροχής δωρεάν υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές της Α ΄και Β΄ Τάξης των Δημοσίων Λυκείων. Δήμητρα Κεχαγιά: Παρέχουμε μια ακόμα ουσιαστική υπηρεσία στις οικογένειες των συμπολιτών μας

2

Ξεκίνησε μια νέα δωρεάν παροχή του Δήμου Πεντέλης προς τις οικογένειες της πόλης μας που έχουν παιδιά μαθητές στην Α και Β Λυκείου στα δημόσια σχολεία της πόλης, αυτή των υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ειδικότερα η παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού στους μαθητές της Α και Β Λυκείου και στις οικογένειές τους, περιλαμβάνει ηλεκτρονικό ΤΕST διερεύνησης της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων των μαθητών, καθώς και συμβουλευτική σε δύο (2) συνεδρίες με εξειδικευμένο σύμβουλο σταδιοδρομίας, η μία ατομική μόνο με τον μαθητή/την μαθήτρια και η δεύτερη με τον μαθητή/την μαθήτρια και τους γονείς του. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εκτός σχολικού ωραρίου, είτε διαδικτυακά, είτε σε χώρους του Δήμου Πεντέλης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση των μαθητών για την εκτίμηση, κατανόηση και αποτελεσματική διαχείριση των διαφόρων σταδίων της σταδιοδρομίας τους σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μάλιστα η ανάγκη αυτής της ενίσχυσης είναι ακόμα εντονότερη στις μέρες μας όπου υπάρχει γρήγορη εναλλαγή των επαγγελματικών δεδομένων και η τεχνολογία κυριαρχεί και μεταβάλλει τους όρους σε όλα τα επίπεδα και πεδία. Έτσι ο σύγχρονος έφηβος έχει ανάγκη ενημέρωσης για τις δεξιότητες που απαιτούνται και απόκτησης της αυτογνωσίας για τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ή επιθυμεί να αναπτύξει.

Επιπρόσθετα με την υπηρεσία αυτή, θα διατεθεί ΔΩΡΕΑΝ η πρόσβαση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Λυκείων του Δήμου μας στη Τράπεζα Πληροφοριών Επαγγελματικού Προσανατολισμού www.mysep.gr, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι Σχολές και Τμήματα ΑΕΙ/ΤΕΙ, προγράμματα σπουδών, στατιστικά βάσεων εισαγωγής, σπουδές στο εξωτερικό, μεταπτυχιακά προγράμματα, οδηγίες για συμπλήρωση μηχανογραφικού, μετεγγραφές, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση κ.α.

Οι γονείς των μαθητών, οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, από τις αρχές Νοεμβρίου μπορούν να συμπληρώσουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά στην Ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης, μαζί με σχετική υπεύθυνη δήλωση ότι το παιδί τους φοιτά σε Λύκειο του Δήμου Πεντέλης:

https://penteli.gov.gr/εκδήλωση-ενδιαφέροντος-συμμετοχής-σ-2/

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά αναφερόμενη στο Πρόγραμμα τόνισε:

«Εδώ και τρία χρόνια, αυτό που κάνουμε είναι να εργαζόμαστε και να εφαρμόζουμε σταδιακά το πρόγραμμα που ενέκριναν με την ψήφο τους οι συμπολίτες. Έτσι είμαστε στην ευχάριστή θέση να υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση. Να βοηθήσουμε την οικογένεια, στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους. Υποστηρίζουμε με εξειδικευμένους και έμπειρους συνεργάτες, τους μαθητές του Δήμου μας και το οικογενειακό τους περιβάλλον, στη διαδικασία εξεύρεσης επαγγελματικών επιλογών που θα ανταποκρίνονται στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές τους. Ως μητέρα καταλαβαίνω καλά την ανάγκη αυτή και γνωρίζω τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει αυτή η υπηρεσία στα παιδιά και στις οικογένειες της πόλης μας».

Η Υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος για το Πρόγραμμα Φωτεινή Μαρκαντώνη από την πλευρά της δήλωσε:

«Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για εμάς η ανταπόκριση των μαθητών στο πρόγραμμα καθώς επιθυμούμε να διευρύνουμε προοπτικές συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και να βοηθήσουμε τους νέους του Δήμου μας να λάβουν πλήρη ενημέρωση και συμβουλευτική για την επαγγελματική τους ανάπτυξη».

Ξεκίνησε ο Δήμος Πεντέλης το πρόγραμμα παροχής δωρεάν υπηρεσιών Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε μαθητές της Α ΄και Β΄ Τάξης των Δημοσίων Λυκείων. Δήμητρα Κεχαγιά: Παρέχουμε μια ακόμα ουσιαστική υπηρεσία στις οικογένειες των συμπολιτών μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ