Μηνύματα συνεργασίας και αδελφοσύνης στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου – Καλεσμένος ο δήμαρχος Μόρφου

4

«Δεν ξεχνώ». Το διαχρονικό μήνυμα για το θέμα της Κύπρου ήχησε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στην εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου για να τιμήσει την επέτειο της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Επίτιμος καλεσμένος ο δήμαρχος του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, ο οποίος, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της πόλης του, μίλησαν για τους αγώνες και τα δεινά του κυπριακού λαού. Την βραδιά πλαισίωσαν τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, τα οποία, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, ετοίμασαν δρώμενο αφιερωμένο στην Κύπρο.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος: «Σε μια εποχή που υπάρχει νέα κινητικότητα για το κυπριακό οφείλουμε να τιμούμε και να γνωρίζουμε την Ιστορία ώστε να μην αποφασίσουν άλλοι χωρίς την συμμετοχή των λαών», τόνισε ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του και συμπλήρωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά της πόλης μας δίνουν πρώτα το παράδειγμα και εμφανίζονται ευαισθητοποιημένα σε τόσο σημαντικά ζητήματα».

«Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση βρίσκομαι απόψε εδώ για να συμμετάσχω σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε μια τόσο σημαντική περίοδο», σχολίασε από την πλευρά του ο δήμαρχος Μόρφου και συνέχισε «η εκδήλωση αυτή αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να αναδειχθούν και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο μεταξύ μας δεσμοί φιλίας και αδελφοσύνης».

Με αφορμή την εκδήλωση, οι δύο δήμαρχοι συμφώνησαν να προτείνουν στα δημοτικά συμβούλια των πόλεών τους την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο δήμων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Ηράκλειο, ο Νίκος Μπάμπαλος ξενάγησε τον δήμαρχο Μόρφου και τη συνοδεία του στο δημαρχείο της πόλης και στο Κτήμα Φιξ, ενώ μαζί παρευρέθηκαν στην ετήσια Γιορτή Τσικουδιάς που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Κρητών της πόλης.

Βίντεο με το ρεπορτάζ του Επικοινωνία 94FM

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ