Με τη δυναμική συμμετοχή Μαρουσιωτών και παρουσία του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου η «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων»

3
Με τη δυναμική συμμετοχή Μαρουσιωτών και παρουσία του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου η «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων»
Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους Αμαρουσίου Πε.Φι.Πο. και Αιγιάλειας “Τα Φιλαράκια“, διοργάνωσε την πρώτη “ημέρα” του νέου κύκλου «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων», το Σάββατο 21/09, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, με σκοπό να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε αδέσποτα σκυλιά και γατάκια που αναζητούν ένα στοργικό σπίτι.

Η δράση στέφθηκε από επιτυχία με την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση των Μαρουσιωτών και παρουσία και του Δημάρχου της πόλης Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων σημείωσε:  “Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την δράση αλλά και στις επόμενες όπως έχουν ανακοινωθεί από τον Δήμο μας. Συγχαρητήρια στους εθελοντές, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους πολίτες που άνοιξαν την καρδιά και το σπίτι τους σε ένα αδέσποτο ζώο. Η υιοθεσία δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης, αλλά και μια πράξη αγάπης που αλλάζει ζωές — τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Συνεχίζουμε ως Δημοτική Αρχή, τη δέσμευσή μας για την προστασία των αδέσποτων ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους, μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τη φροντίδα και την ασφάλειά τους. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει άλματα τόσο στην προστασία των αδέσποτων όσο και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης”.

Ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων» από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δ/σης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε πως με σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δημάρχου και πολλές παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του έτους, το Μαρούσι έχει ανέβει ψηλά κατά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την εικόνα του παρελθόντος.

Μαζί με τους εθελοντές  και τους εκπροσώπους των συλλόγων, τη συμβολή του για την ευημερία και την προστασία των μικρών φίλων μας προσέθεσε ο Δημοσιογράφος & εθελοντής στο κομμάτι περισυλλογής και ευζωίας των αδέσποτων του Δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Φαλλιέρος, ο οποίος με οδηγίες του για τα μικρά αδέσποτα της πόλης, ενημέρωσε το κοινό για τεχνικές υγιούς περισυλλογής και περίθαλψης.

Στη διάρκεια της «Γιορτής Υιοθεσίας» μικρών κατοικίδιων έγινε εγγραφή νέων εθελοντών, υιοθετήθηκε 1 γατάκι ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον τουλάχιστον για τρία γατάκια ακόμη.

 

Παραβρέθηκαν οι :

Οι Αντιδήμαρχοι: Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Γιάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης

Η Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα

Η Δημοτική Σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη

Ο Πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων Νικόλας Τακτικός

Από τον  Περιβαλλοντικό Φιλοζωικό & Πολιτιστικό Σύλλογο  Αμαρουσίου (ΠΕΦΙΠΟ) παρευρέθησαν οι  : πρόεδρος Μαριάννα Ζερβάκη και τα μέλη του Δ.Σ. Εύα Μαυρίδου, Μιμίκα Παπαναστασίου, Ελένη Σκιαδά καθώς και μέλη – εθελοντές του Δ.Σ. από το Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια».

Πε.Φι. Πο. (Περιβαλλοντικός Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου

Pefipomaroussi.gr

Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»

fsa-strayanimalsgreece.gr

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ