Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στον Δήμο Αμαρουσίου για τη λειτουργία του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής

31

Θ. Αμπατζόγλου: «Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην σταθούν εμπόδιο οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις στην εφαρμογή του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής»

 

Σχετικά με την πρόοδο των εργασιών για την εφαρμογή του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας, την προηγούμενη χρονιά είχε εξαιρεθεί από την εφαρμογή του προγράμματος της δίχρονης προσχολικής αγωγής λόγω έλλειψης υποδομών. Η ταχύτητα με την οποία ενήργησε η νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα αυτό είναι αξιοσημείωτη. Θα ήταν δε περισσότερο αποτελεσματική αν δεν υφίστατο ο ανασταλτικός παράγοντας της γραφειοκρατίας και συγκεκριμένα οι καθυστερήσεις των αρμόδιων φορέων. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα δημιουργούνται αίθουσες και περιβάλλοντες χώροι όπως προβλέπεται, σε 7 σημεία στην πόλη μας. Οι εργασίες αφορούν είτε σε εγκατάσταση νέων προτυποποιημένων αιθουσών (προδιαγραφών ΚΤΥΠ), είτε σε ανακατασκευή υφιστάμενων αιθουσών. Όλες οι αίθουσες θα παραδοθούν προς χρήση, εφοδιασμένες με την απαραίτητη επίπλωση και εξοπλισμό. Παρά τα εμπόδια, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε η νέα σχολική περίοδος να μας βρει έτοιμους και να υποδεχτούμε τα Μαρουσιωτάκια σε σύγχρονους και ασφαλείς χώρους. Με την ευκαιρία, αναφέρω το εκτεταμένο πρόγραμμα εργασιών συντήρησης και επισκευών που πραγματοποιείται στα σχολεία της πόλης μας και που εποπτεύουν οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας σε συνεργασία με τους Δντές των σχολείων».

 

Σημεία παρεμβάσεων για τη λειτουργία του θεσμού της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Αμαρουσίου:

  1. παράρτημα 3ου  & 12ου  νηπιαγωγείου στην οδό Μεσογείων 18 & Συγγρού
  2. παράρτημα 5ου νηπιαγωγείου στην οδό Ράλλη 37
  3. παράρτημα 6ου  νηπιαγωγείου στο ΟΤ Γ759
  4. παράρτημα 10ου  & 13ου  νηπιαγωγείου στην οδό Ιερού λόχου
  5.  παράρτημα 1ου Νηπιαγωγείου στην οδό Νεαπόλεως 67
  6. παράρτημα 2ου Νηπιαγωγείου στην Λ. Κηφισίας 211
  7.  παράρτημα στο νέο υπό μετακίνηση 18οΝηπιαγωγείο σε μισθωμένο οικόπεδο στην οδό   Ίωνος & Συγγρού

 

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play