Καθαρός Χαλκός στις οδικές συγκοινωνίες για την αντιμετώπιση του Covid-19 και των μικροβίων

4
Καθαρός Χαλκός στις οδικές συγκοινωνίες για την αντιμετώπιση του Covid-19 και των μικροβίων

Με φύλλα και φιλμ καθαρού χαλκού στις κοινόχρηστες επιφάνειες αφής των λεωφορείων έχει σκοπό να αντιμετωπίσει η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) τον κορονοϊό και άλλους ιούς και μικρόβια.

Σε περίπου έξι μήνες, στην περίπτωση που προχωρήσει ο διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, τον οποίο προκήρυξε η εταιρεία την Τρίτη για δεύτερη φορά σε πέντε μήνες. Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται σε 952.500 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ (1.181.100 εκ. με ΦΠΑ).

Τα φύλλα χαλκού προγραμματίζεται να τοποθετηθούν σε 1.500 αστικά λεωφορεία της ΟΣΥ, στα οποία ανάλογα με την επιφάνεια θα τοποθετηθούν και διάφανα φύλλα και θερμοσυστελλόμενοι σωλήνες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διακήρυξη.

Στόχος είναι η «έγκαιρη πρόληψη και αποφυγή της διασποράς των ιών και των παθογόνων βακτηρίων που μεταδίδονται μέσω της αφής, συμπεριλαμβανομένου του ιού COVID-19, για τον έλεγχο των λοιμώξεων».

Η εφαρμογή των αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, κλινικές και εργαστηριακές μελέτες, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής, αναφέρει.

Έτσι, μειώνονται οι ανάγκες καθαρισμού συγκριτικά με άλλα υλικά, καθώς η διακήρυξη σημειώνει ότι «η αντιμικροβιακή δράση του χαλκού παραμένει διαρκώς ενεργή και δεν απαιτείται καθαρισμός και απολύμανση των φύλλων χαλκού, σε αντίθεση με υλικά όπως ο σίδηρος, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό, τα οποία απαιτούν συνεχή καθαρισμό και απολύμανση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play