Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στη νέα δράση ελέγχου ακουστικής ικανότητας που οργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το ΕΔΔΥΠΠΥ

5

44 συνολικά πολίτες, εκ των οποίων στους 13 εντοπίστηκαν ευρήματα που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, πέρασαν από την καρέκλα της δράσης προληπτικού ελέγχου ακουστικής ικανότητας την οποία διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων με την αρωγή της Akoustica Medica. Με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας», η δράση είχε στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες στο θέμα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης, όπως άλλωστε όλες οι αντίστοιχες συνεργασίες Δήμου και ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η δράση συμπεριλάμβανε, δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας (ωτοσκόπηση) που πραγματοποιείται από συνεργαζόμενο ΩΡΛ, τον δρ. Μιχαήλ Ποθητό.

«Μετά τη μεγάλη συμμετοχή που είχε η πρώτη, αντίστοιχη δράση, επαναλάβαμε τον δωρεάν έλεγχο ακουστικής ικανότητας για τους πολίτες του Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ. Χαιρόμαστε να βλέπουμε ότι η κοινή μας καμπάνια, Δήμου και Δικτύου, πιάνει τόπο και ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο μήνυμα για την προαγωγή της Υγείας, για να φροντίσουν τον εαυτό τους. Αυτή είναι και η ουσία της συμμαχίας μας: να κρατάμε πάντα τις τοπικές κοινωνίες ενημερωμένες και ευαισθητοποιημένες σε θέματα πρόληψης, δίνοντάς τους τα εργαλεία να μεριμνήσουν για την ποιότητα της ζωής τους. Ευχαριστούμε το ΕΔΔΥΠΠΥ και τον πρόεδρό του, Γιώργο Πατούλη, και προσδοκούμε σε περισσότερες κοινές δράσεις στο μέλλον», δηλώνουν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης, Οικογένειας και Πρόνοιας, Δέσποινα Αϊβαζίδου – Ποριώτου.

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε «Μέσα από τα ΚΕΠ Υγείας στηρίζουμε την πρόληψη μέσω του προσυμπτωματικού ελέγχου. Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης όπως αυτή.  Η βαρηκοΐα και σε μακροχρόνια βάση, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη καθώς επίσης και σε νόσο Alzheimer (άνοια) αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα βάσει σχετικών ερευνών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ