ΔΑΣ – ΟΤΑ Αμαρουσίου: Καταγγελία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων του Δήμου Αμαρουσίου

12
ΔΑΣ – ΟΤΑ Αμαρουσίου: Καταγγελία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων του Δήμου Αμαρουσίου

Ανακοίνωση της ΔΑΣ – ΟΤΑ Αμαρουσίου:

Με μια εισήγηση κοροϊδία η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν για το προγραμματισμό των επόμενων χρόνων. Όλοι ξέρουμε πολύ καλά ότι το μόνιμο προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου, στο σύνολο των υπηρεσιών έχει μειωθεί κατά 30 με 40%, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.

Όλο αυτό το διάστημα η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επικαλούταν ότι δεν μπορεί να προσλάβει Μόνιμο Προσωπικό εξ΄ αιτίας των απαγορεύσεων που επέβαλαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Μάλιστα την έλλειψη του προσωπικού την επικαλούταν διάφορα στελέχη της Διοίκησης του Δήμου προκειμένου να προχωρήσουν σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεις.

Επίσης διαβάζοντας την εισήγηση διαπιστώνουμε ότι πολλές ειδικότητες παρότι ξέρουν όλοι ότι υπάρχουν τεράστια κενά όπως κηπουροί, εργάτες κήπων, διοικητικοί κ.λ.π. δεν υπάρχουν ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Όμως ακόμα και στις ειδικότητες που ο δήμος ζητά προσωπικό παρατηρούμε ότι ζητάμε πολύ λιγότερους από τις κενές οργανικές θέσεις.

Για παράδειγμα οδηγοί ζητάει 1 και έχει κενές οργανικές θέσεις 8 και με βάση τις αυτοδίκαιες αποχωρήσεις (+1), δηλαδή 9. Και ρωτάμε γιατί ζητάει 1 και όχι 9; Άλλο παράδειγμα εργάτες νεκροταφείου υπάρχουν 3 κενές οργανικές θέσεις και ζητάει 1; Και εδώ ρωτάμε γιατί;

Επίσης δεν υπάρχει εισήγηση για το νομικό πρόσωπο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ. Ξέρουμε ότι θα περάσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου αλλά δεν πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να γνωρίζουν; Ειδικά σε ένα νομικό πρόσωπο που διαχειρίζεται κοινωνικές δομές όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ κ.λ.π. Γιατί τα κρύβουν;

Είναι ξεκάθαρο ότι η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης αλλά και της ευρωπαϊκής ένωσης χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή εργασία και την αντικαθιστά με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας, από διάφορα προγράμματα και από εργολάβους.

Και η απόδειξη των λεγομένων μας είναι ότι στο επόμενο θέμα προχωράει στην πρόσληψη 44 εργαζομένων με 8μηνη σύμβαση.

Η πολιτική της Διοίκησης του Δήμου μας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη. Οι δήθεν «συμπαραστάτες» των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις πολιτικές της Διοίκησης του Δήμου με όλους τους τρόπους.

Καλούμε τη πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου να πάρει τώρα θέση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP


Download on the App Store


Get it on Google Play

Περισσότερα ….για εσάς

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ