«Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

56

«Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, με 6 περιπολικά Security που θα «χτενίζουν» και τις 7 Δημοτικές Κοινότητες αλλά και νυχτερινό τηλέφωνο άμεσης ανάγκης !

 

Γιάννης Καλαφατέλης: «Για τη δημοτική μας αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα το να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες μας. Σας καλώ όλους να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα   “Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη” αλλά και να το αξιολογήσουμε μαζί στην πράξη, προκειμένου να το βελτιώσουμε όπου αυτό είναι εφικτό».

Στην ενίσχυση της προστασίας και των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, προχωρά ο Δήμος Διονύσου, με το νέο πρόγραμμα «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη».

Έξι περιπολικά της εταιρείας STARGUARD SECURITY (5 και 1 για συντονισμό και εποπτεία) θα «χτενίζουν» κάθε νύχτα όλες τις γειτονιές του Δήμου, από τις 22.00 έως τις 06.00, το πρωί, διανύοντας το καθένα, πάνω από 100 χλμ. σε κάθε βάρδια, ενώ σύμφωνα με τη σύμβαση συνεργασίας η εταιρία  υποχρεούται να εγκαταστήσει ειδικά συστήματα ασφαλείας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Τα περιπολικά θα είναι τετρακίνητα jeep και θα έχουν ως κύριο ρόλο τη φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων και κτιρίων (σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, δημοτικές υπηρεσίες και καταστήματα κλπ), κι όλων των δημοτικών κοινόχρηστων χώρων (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κλπ), που είναι διάσπαρτοι σε όλο τον Δήμο.

Παράλληλα, θα επιβλέπουν για τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις, σε όλες τις γειτονιές, συνδράμοντας έτσι, έμμεσα, στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι δημότες θα έχουν στη διάθεση τους, τον τηλεφωνικό αριθμό  21.11.900.950, ο οποίος είναι αναγραμμένος πάνω στα περιπολικά και μέσω αυτού, θα μπορούν να επικοινωνούν με το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου του προγράμματος «Ασφαλής Πόλη», σε περίπτωση που αντιληφθούν κάτι ύποπτο.

Όλα τα περιπολικά της STARGUARD SECURITY, φέρουν τα διακριτικά της εταιρείας και την ονομασία του Δήμου Διονύσου.

Παράλληλα, όπως προβλέπει η σύμβαση, ξεκινά η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας με τεχνολογία αιχμής σε δημοτικούς χώρους, κτίρια και εγκαταστάσεις, τα οποία θα τίθενται σε λειτουργία κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης, θα ενισχυθούν και όλα τα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν ήδη σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις.

Όλα τα συστήματα θα είναι συνδεδεμένα και θα ελέγχονται από το Επιχειρησιακό Κέντρο Ελέγχου και έτσι θα προστατεύεται, σε πραγματικό χρόνο, η δημοτική περιουσία, με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα ασφαλείας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε δημοτικό επίπεδο στην Ελλάδα και αποσκοπεί στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για τη δημοτική μας αρχή αποτελεί βασική προτεραιότητα το να αισθάνονται ασφαλείς οι πολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάσαμε το πρόγραμμα “Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη”, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία φύλαξης, με αντικείμενο όχι μόνο την προστασία δημοτικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και κοινόχρηστων χώρων κατά τις βραδινές και νυχτερινές ώρες αλλά και την επίβλεψη αναφορικά με τυχόν προβλήματα ή ύποπτες κινήσεις και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας. Είναι επίσης σημαντικό ότι το πρόγραμμα προβλέπει τη δυνατότητα αναφοράς τυχόν ύποπτων κρουσμάτων, από τις 10 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί, στο τηλέφωνο   21.11.900.950. Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η νέα υπηρεσία δεν υποκαθιστά τη λειτουργία της Αστυνομίας και των υπόλοιπων αρχών, καθώς λειτουργεί συμπληρωματικά. Σας καλώ όλους να χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα   “Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη” αλλά και να το αξιολογήσουμε μαζί στην πράξη, προκειμένου να το βελτιώσουμε όπου αυτό είναι εφικτό».

 

  • «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών
  • «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών
  • «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών
  • «Δήμος Διονύσου, Ασφαλής Πόλη»: Νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play