ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΠΙΣ 8η ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, 2021

10

Η ισότητα γυναικών και ανδρών αποτελεί αναμφισβήτητα βασική αρχή της δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία.  Η 8η  Μαρτίου καθιερώθηκε  ως  «Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών» σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας το 1857 από τις εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες  εργασίας. ΄Ήταν μια από τις πρώτες κινήσεις διεκδίκησης δικαιωμάτων από τις γυναίκες. Η Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών υιοθετήθηκε   από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1975 !

Η 8η  Μαρτίου,  είναι ημέρα μνήμης  αλλά και περισυλλογής.  Είναι  μια  ημέρα που καλούμαστε όλοι και όλες να περιφρουρήσουμε  τις  όποιες κατακτήσεις έχουν επιτευχθεί  στα ζητήματα της ισότητας των δυο φύλων  και  να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας  για τις ίσες ευκαιρίες με στόχο την κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανάπτυξη για ένα μέλλον χωρίς έμφυλες διακρίσεις και βία κατά των γυναικών.

Είναι βέβαιο πως  στην  100ετία  που πέρασε, επιτεύχθηκε η μεγαλύτερη πρόοδος από άποψη ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων παραμένει το στοίχημα για τον 21ο   αιώνα.  

Σήμερα δε γιορτάζουμε.  Επαγρυπνούμε, ενόψει απειλούμενων οπισθοδρομήσεων.

Τιμούμε όλες τις γυναίκες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοιού.

Καλούμε τα νέα κορίτσια να συμβάλλουν με τη δική τους οπτική στη διεύρυνση και εμβάθυνση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Στις  11  Μαρτίου  η  ΔΕΠΙΣ  Κηφισιάς διοργανώνει  διαδικτυακή  εκδήλωση  για  την ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ  τίτλο: «ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΣΥΝ(ΟΜΙΛΟΥΝ)»

Το link της εκδήλωσης είναι: https://dimoskifisias.my.webex.com/dimoskifisias.my/j.php?MTID=mea625b9e… και ο κωδικός: 0131

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play