Αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για έργα τη δημιουργία έξυπνης πόλης υπέβαλε ο Δήμος

11

Νέα αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» υπέβαλε ο  Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης. Η Πράξη με τίτλο «Προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και ανάπτυξη ευφυών εφαρμογών και συστημάτων έξυπνων πόλεων» με προϋπολογισμό 421.469,80€, που υποβλήθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας του Προγράμματος ««Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19» στο Πλαίσιο της Πρόσκλησης AT.8 συνίσταται από δύο Υποέργα.

Το Υποέργο 1 αφορά σε προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση της πανδημίας του covid-19, ενώ το Υποέργο 2 αφορά νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Δήμου και ανάπτυξη ευφυών εφαρμογών και συστημάτων έξυπνων πόλεων.

         Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα στον Δήμο μας σχετικά με την αξιοποίηση των νεών τεχνολογιών. Υπό αυτό το πρίσμα σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης μεταξύ άλλων για την προμήθεια ειδικού εξοπλισμού για την καταπολέμηση του covid-19, ο οποίος θα μας είναι χρήσιμος και για την επόμενη ημέρα της πανδημίας. Μέρος του εξοπλισμού αυτού θα αξιοποιηθεί στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας. Ένα άλλο μέρος θα αξιοποιηθεί σε συνέργεια με μια σειρά άλλων δράσεων, όπως αυτές που εντάσσονται στην ολοκληρωμένη παρέμβαση μας για ηλικιωμένα άτομα που διαβιούν μόνα και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Επίσης σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε ευφυείς εφαρμογές, όπως η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την εκπαίδευση εθελοντών, ενημέρωση και ευαισθητοποιήση πολιτών σε επιλεγμένες θεματικές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια αξιοποιώντας κάθε πηγή χρηματοδότησης και ένας από τους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε μια έξυπνη πόλη.»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store Get it on Google Play